Política 23/08/2015

Castellà veu "coherent" que Mas no sigui a la Via Lliure: "Els presidents d'estats no van a manifestacions"

El dirigent de Demòcrates de Catalunya critica "les barreres" de l'Estat que impedeixen que Catalunya "faci el salt" i sigui un referent en coneixement

Laia Vicens
1 min
Antoni Castellà, secretari d'Universitats i Recerca / ACN

Prada (Conflent)El dirigent de Demòcrates de Catalunya i candidat de Junts pel Sí el 27-S, Antoni Castellà, ha defensat que Artur Mas no assisteixi a la manifestació de l'11 de setembre. Tal com van argumentar els consellers Neus Munté i Ferran Mascarell, Castellà veu "coherent" que el president de la Generalitat preservi el seu paper institucional i cedeixi el protagonisme a la societat civil. "Els presidents d'estats no van a manifestacions", ha dit als mitjans de comunicació abans de la seva intervenció a la Universitat Catalana d'Estiu, a Prada.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant la seva conferència, Castellà, que també és secretari d'Universitats del Govern, ha lamentat "les barreres" que impedeixen que Catalunya "faci el salt" i sigui un país "referent" en coneixement, com per exemple el fet que no tingui capacitat normativa fiscal, que la regulació laboral, universitària i dels sectors estratègics es comandin des de Madrid. Segons el seu parer, la importància i la influència d'un país es mesura "en funció del domini del coneixement" i de la capacitat per generar-lo. Per això, ha dit que els arguments per defensar la independència sobrepassen els "històrics i identitaris".

Segons Castellà, convé preguntar-se "quin estat" vol ser Catalunya. En aquesta línia, ha defensat que a més d'un país ric "ha de ser equitatiu". "N'estem lluny, però tenim les condicions necessàries, no suficients, per esdevenir-ho", ha afirmat.

stats