Política 30/12/2016

Castellà augura que la UE podria fer fora Espanya si l'Estat usa la força per frenar el referèndum

El portaveu de Demòcrates s'ha mostrat convençut que el referèndum es farà aquest 2017

Efe
1 min
El portaveu de Demòcrates de Catalunya i diputat de Junts pel Sí,  Antoni Castellà

BarcelonaAntoni Castellà, diputat de Junts pel Sí al Parlament i portaveu de Demòcrates, ha advertit que si l'Estat "utilitzés la força" per frenar el referèndum a Catalunya, la Unió Europea podria expulsar Espanya del club comunitari.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a Efe, Castellà ha assegurat que aquest 2017 es farà el referèndum sobre la independència de Catalunya, ja sigui pactat amb l'Estat o convocat de forma unilateral per la Generalitat. Tanmateix, ha afirmat que a l'Estat no li quedarà altre remei que "tolerar-lo" com va passar al Quebec, ja que l'alternativa seria "exercir la força, cosa que abocaria l'estat espanyol a una situació molt més complicada".

En cas que el govern espanyol optés per ordenar als Mossos d'Esquadra o a la Guàrdia Civil que retiressin les urnes i tanquessin els col·legis electorals, Castellà ha advertit que "l'estat espanyol podria quedar fora de la UE per exercir la força".

Batalla entre Demòcrates i el PDECat

Castellà també ha fet referència al pols que el seu partit va mantenir amb el PDECat quan els antics convergents van decidir anomenar-se Partit Demòcrata Català, que finalment va passar a dir-se Partit Demòcrata Europeu Català.

Tot i que finalment Demòcrates va acceptar la denominació, Castellà ha considerat "una mica infantil" i de "vella política" la insistència del PDECat de voler dir-se Partit Demòcrata en les seves comunicacions públiques.

Castellà no descarta emprendre "mesures legals" per aquest assumpte però s'ha mostrat partidari de "no fer soroll polític". "Una batalla de noms no interessa a la ciutadania", ha advertit, ja que ara les forces sobiranistes han de "focalitzar" la seva estratègia en el referèndum.

stats