Política 29/04/2014

Els castells per la consulta assoleixen l'objectiu de recaptar 120.000 euros a través de Verkami

Més de 30 colles castelleres participaran en una aixecada simultània a set capitals europees i diverses ciutats catalanes

Acn
1 min

BarcelonaLa iniciativa d'Òmnium Cultural 'Catalans want to vote - Human towers for democracy' ha recaptat aquest dimarts al migdia els 120.000 euros que reclamava a través de la plataforma de microfinançament Verkami, diners que s'utilitzaran perquè milers de castellers "internacionalitzin el dret a decidir" el 8 de juny, segons els responsables de la campanya. En només 29 dies, més de 3.250 mecenes han participat en la campanya que preveu fer una aixecada simultània de castells a set capitals europees i a diverses ciutats catalanes. La proposta, que reivindicarà el dret dels catalans a decidir el seu futur polític el 9 de novembre, disposa encara d'onze dies per recaptar fons a través d'aquesta pàgina web. Els 120.000 euros que es perseguien representen, segons els impulsors de la iniciativa, "un terç del cost previst del projecte". L'aixecada simultània de castells en llocs simbòlics de Berlín, Brussel·les, Ginebra, Lisboa, Londres i París també es reproduirà de forma coordinada a Barcelona i a altres ciutats catalanes. De moment 36 colles han confirmat que faran exhibicions castelleres en el marc d'aquesta iniciativa, que vol fer del 8 de juny "una diada cívica de país".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

'Catalans want to vote - Human towers for democracy' persegueix l'objectiu d'internacionalitzar "l'anhel democràtic català". La iniciativa compta amb diversos col·laboradors: la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i totes les colles participants, les Comunitats Catalanes de l'Exterior, Verkami, l'ANC Exterior i Catalans al món i els supermercats Bonpreu. A més, els mitjans oficials del projecte són: 'Ara', 'El Punt Avui', 'NacióDigital', 'VilaWeb', 'El Singular Digital', 'Directe' i 'Racó Català'.

stats