Política 04/07/2014

Castro cita a declarar el comptable de Nóos que ha confessat

El jutge ha tingut coneixement de la confessió del penedit tres hores abans de tancar-se el termini per a la presentació de recursos contra la interlocutòria en què l'instructor envia a judici 16 imputats

Efe
1 min
"ERA OBLIGAT AVANÇAR LA DECLARACIÓ"
 Castro, amb la naturalitat i tranquil·litat que el caracteritzen, assegurà ahir, quan partia dels jutjats de l'avinguda d'Alemanya, que era "obligat" avançar la declaració de la infanta davant la renúncia expressa d'aquesta al recurs i assegurà que de cap manera no respon a una atenció personal cap a la infanta.

PalmaEl jutge instructor del cas Nóos, José Castro, ha citat a declarar el comptable de l'Institut Nóos, Marco Antonio Tejeiro, després de la confessió d'aquest en un escrit que acusa tant el seu cunyat, Diego Torres, com Iñaki Urdangarin. El comptable haurà de declarar el 12 de juliol a les 11.30 hores.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Avui, el jutge Castro ja havia avançat, en arribar als jutjats de Palma, que adoptaria les mesures que calgués arran de la confessió del comptable de l'Instituto Nóos, Marco Antonio Tejeiro. "Tot quedarà resolt aquest matí", ha afirmat.

Després de ser informat ahir pel fiscal Pedro Horrach que Tejeiro havia presentat un escrit en el qual acusava Iñaki Urdangarin i Diego Torres d'ordir una trama corrupta per saquejar fons públics, Castro va avançar que es plantejava tornar a prendre declaració al comptable.

El jutge ha tingut coneixement de la confessió del penedit avui, tres hores abans que es tanqués el termini per a la presentació de recursos contra la interlocutòria en què l'instructor confirmava que es mantenien els càrrecs contra 16 dels imputats i que, per tant, entenia que els havia d'enviar a judici, mentre que la resta quedaven exculpats. Entre els que continuaven imputats al final de la fase d'instrucció, hi havia la infanta Cristina.

Al jutjat d'instrucció 3 de Palma s'han registrat quinze recursos a la interlocutòria dictada per Castro el passat dia 25. Tres els han plantejat les acusacions (Fiscalia, Manos Limpias i el grup municipal socialista de València) i els altres dotze, tretze dels imputats.

stats