Política 03/10/2014

El 70,8% dels catalans volen ser consultats el 9-N, segons el CEO

Només el 22,9% respon que està en contra del 9-N. Entre els que diuen sentir-se només espanyols, el rebuig a la consulta arriba al 61,9%, mentre que entre els que se senten tan catalans com espanyols, el suport al 9-N arriba al 48,8%. Entre els de sentiment més català que espanyol i només català, el suport al 9-N supera el 96,5%

M. Colomer
2 min
Vista aèria de la Diagonal a les 17.14h. Xavier Bertral

BarcelonaLa consulta d'autodeterminació del 9 de novembre té un suport àmpliament majoritari entre la població catalana. Així ho conclou l'enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió sobre el debat de política general del mes de setembre. Segons el sondeig, el 70,8% de la ciutadania catalana respon afirmativament a la pregunta: "Vostè està a favor o en contra que es convoqui una consulta el proper 9 de novembre sobre si Catalunya ha d'esdevenir un estat, i si aquest estat ha de ser independent?".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En canvi, només el 22,9% respon que està en contra de la consulta del 9-N, la majoria d'ells, el 61,9%, de sentiment exclusivament espanyol. Entre els partidaris del 9-N, el 48,8% diu que se sent tan espanyol com català. Entre els que se senten més catalans que espanyols i els que només se senten catalans, el suport al 9-N s'eleva fins al 96,5% i el 97,7%, respectivament.

El debat supera l'àmbit identitari

El director del Centre d'Estudis d'Opinió, Jordi Argelaguet, ha considerat que això demostra que no ens trobem davant un "debat reclòs en l'àmbit identitari, sinó que per a molta gent és un debat de qualitat democràtica, de com s'organitza democràticament una comunitat política". El sondeig fet públic aquest divendres no va més enllà i no pregunta aquest cop sobre la independència.

Del sondeig també s'extreu que només els líders dels partits que donen suport a la consulta del 9-N superen la línia de l'aprovat per la ciutadania. Així, Oriol Junqueras (ERC) rep un 5,75 sobre 10; Artur Mas (CiU), un 5,54; David Fernàndez (CUP), un 5,31, i Joan Herrera (ICV-EUiA), un 5,16. Miquel Iceta (PSC) no arriba al 5 de l'aprovat i es queda amb una nota del 4,33; Albert Rivera (C's), del 3,34, i Alícia Sánchez-Camacho (PP) és qui treu més mala nota, amb un 2,04.

stats