Política 15/04/2015

El Parlament danès debatrà el mes que ve una interpel·lació sobre l'autodeterminació catalana

Els diputats de la coalició roig-verda interpel·laran el ministre d'Exteriors sobre les accions que pensa emprendre perquè es "respecti" el dret de Catalunya a la seva "lliure determinació"

Ara
1 min

BarcelonaEl dret a l'autodeterminació de Catalunya serà motiu de debat al Parlament danès el 12 de maig a tomb d'una interpel·lació que la coalició roig-verda, socis parlamentaris del govern danès, ha presentat perquè hi respongui el ministre d'Afers Exteriors, Martin Lidegaard.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El text de la interpel·lació diu textualment: "Com demanarà el govern danès que es respecti el dret dels pobles a la lliure determinació, en relació amb l'àmplia majoria del Parlament català, la societat catalana i el govern català que vol celebrar un referèndum sobre la independència?".

Paral·lelament, l'ANC d'aquest país ha demanat firmes de suport a la interpel·lació per mirar de decantar el debat parlamentari a Dinamarca. Es pot fer via web, omplint les caselles que demanen, per aquest ordre, nom, cognoms, país, correu electrònic i l'autorització per fer pública o no la signatura.

Precisament, aquest dimecres el Tribunal Constitucional ha suspès cautelarment la llei d'acció exterior catalana en admetre a tràmit el recurs en contra del govern espanyol.

stats