Política 01/07/2015

Catalunya i Flandes acorden reforçar la cooperació per defensar els seus interessos a la UE

El president de la Generalitat i el ministre-president de la regió de Flandes signen una declaració política conjunta i un programa de treball per establir més col·laboració econòmica

Europa Press
1 min
El president Artur Mas, amb Francesca Guardiola, Roger Albinyana i Amadeu Altafaj a la reunió amb el ministre-president de Flandes, Geert Bourgeois, a Brussel·les / ACN

Brussel·lesEl president de la Generalitat, Artur Mas, i ministre-president de la regió de Flandes, Geert Bourgeois, han signat un programa de treball per establir més col·laboració en sectors prioritaris com l'economia i l'agricultura entre 2015 i 2017 i una declaració política conjunta en què les dues parts acorden reforçar la seva cooperació en els afers de la UE.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Com més treballem junts, més fort se sentirà la nostra veu a Brussel·les", ha defensat Mas, que ha recordat que "Flandes i Catalunya tenen responsabilitats importants" a nivell de la UE.

El president de la Generalitat ha explicat que les dues regions comparteixen la visió del que "l'Europa de la proximitat ha de ser: respectar la diversitat cultural i lingüística i la voluntat dels seus diferents nacions".

"La declaració conjunta defensa el desig de construir aliances estretes amb aquells que comparteixen els mateixos objectius", ha explicat el dirigent català.

Bourgeois també s'ha mostrat convençut que "ajuntar forces, crearà una situació de guanys per a tots dos" i ha explicat que la declaració conjunta "emfatitza" el seu compromís conjunt "amb el principi de la subsidiarietat en els afers europeus".

Ha subratllat la importància de construir Europa "des de baix" i donar una paper més fort als parlaments en el procés de presa de la UE, cosa essencial per a ambdues regions, ha valorat.

Aquest és un dels acords resultants del viatge de Mas a Brussel·les.

stats