15/12/2022

Catalunya fractura Espanya

1 min
Pedro Sánchez i Felipe González en un acte del PSOE a Sevilla.

MadridCatalunya va estar vora la fractura social en el període 2017-2019, però els pitjors auguris no es van complir (seria interessant tenir estudis sobre el tema). En canvi, a Espanya la qüestió catalana, i més en concret com afrontar el post-Procés, sí que està provocant una fractura política i institucional sense precedents i de conseqüències difícils de discernir encara. I no és un tema menor.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Si amb el Procés l’Estat no va dubtar en rebaixar uns graus la qualitat de la seva democràcia per castigar els independentistes, ara assistim a una mena de repetició parlamentària de la Guerra Civil que està deixant al seu darrere tot un rastre de destrucció institucional d’Espanya.

La dreta i certa esquerra jacobina (González, Page, Lambán...) creuen que encara és possible ressuscitar el vell PSOE i teixir acords d’estat amb el PP. Les pròximes eleccions espanyoles també aniran d’això. Segons quin sigui el resultat tornarem a sentir parlar de gran coalició (sense Sánchez), i qui pagarà els plats trencats serà Catalunya.

stats