Política 02/10/2014

Un integrant del CATN creu que el Govern no hauria d'haver aturat la campanya institucional del 9-N

Josep Maria Reniu considera que només s'hauria d'haver aturat en cas de rebre un requeriment judicial

Ara / Acn
1 min

BarcelonaEl membre del Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN) Josep Maria Reniu ha considerat aquest dijous que el Govern no hauria d'haver suspès encara la campanya institucional després de la suspensió de la Llei de consultes i del decret de convocatòria del 9-N per part del Tribunal Constitucional. En declaracions a Catalunya Ràdio, Reniu ha opinat que només s'hauria d'haver aturat en cas de rebre un requeriment judicial.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Atès que ja estava en marxa, no calia forçar cap situació específica, simplement era deixar-la corrent fins que hi hagués un requeriment", ha apuntat el politòleg, que ha explicat que el TC primer notifica, i si la part afectada no compleix la resolució, s'envia un requeriment.

"La meva opinió personal és que en tot cas, s'hagués hagut d'aturar (la campanya) si hagués hagut un requeriment explícit per part d'una autoritat judicial", ha explicat Reniu, que ha afegit que aquesta és la diferència entre "veure la ratlla vermella molt lluny o estar damunt d'aquesta ratlla vermella". Reniu ha remarcat que després caldria plantejar si cal travessar o no aquest línia, però ha apuntat que aquesta no és una qüestió que li pertoqui a ell decidir, sinó als agents polítics implicats en el procés.

stats