Política 10/09/2015

La CCMA complirà la resolució de la Junta Electoral tot i que no en comparteix el posicionament

L'ens recorda que la Junta Electoral Provincial afirmava que la Via Lliure no és un acte de campanya perquè no la convoca cap candidatura

Acn
2 min
L’acte de la V a la Diada de l’any passat va mobilitzar 1,5 milions de catalans que van reclamar la independència.

BarcelonaLa Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha afirmat que complirà la resolució de la Junta Electoral Central (JEC) mantenint la cobertura prevista a TV3 i Catalunya Ràdio de la Via Lliure, però compensant els partits que no hi participen amb espais informatius "en dia festiu i a la mateixa franja horària de la retransmissió en directe, i amb la mateixa durada", com els ha fixat la JEC. Tot i això, des de la Corporació no es comparteix el posicionament fixat des de Madrid i recorden que la Junta Electoral Provincial s'havia pronunciat en la línia que la manifestació amb motiu de la Diada no és un acte de campanya perquè no està convocat per cap candidatura que concorri a les eleccions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La JEC ha anunciat aquest dijous que permet la cobertura de la Via Lliure per part de la CCMA però obliga TV3 i Catalunya Ràdio a "compensar" els partits que no hi participen. Aquest organisme afegeix que aquesta compensació "haurà de ser oferta de manera immediata per la CCMA a les formacions afectades i s'haurà de fer en termes de proporcionalitat". La JEC adopta la decisió després d'estimar parcialment el recurs del PP i totalment el del PSC contra la decisió de la Junta Electoral de Barcelona, que aquest dimecres va rebutjar l'argumentari d'aquestes formacions perquè va considerar que la mobilització de la Diada no es tracta d'un acte de campanya i que, per tant, els mitjans públics en podien informar.

Per contra, la Junta Electoral Central entén que hi ha una identificació "notòria" entre la Via Lliure i el missatge que pretenen transmetre alguns dels partits que hi participen (Junts pel Sí i la CUP) i, per tant, "la programació prevista els afavoreix notablement en perjudici d'aquelles altres candidatures que mantenen posicions diferents".

stats