Política 14/10/2015

El portaveu de CDC al Congrés, Pere Macias, deixa la política estatal

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
El diputat de CiU al Congrés Pere Macias. EFE

MadridEl portaveu de Convergència al Congrés, Pere Macias, ha anunciat aquest dimecres que deixa la política estatal: no es presentarà a la reelecció a les generals. Macias, portaveu adjunt abans de la ruptura de CiU, ha viscut de primera mà el divorci d'Unió a la cambra baixa. Ara ha decidit fer un pas enrere per "afavorir la renovació" del seu partit. Amb tot, seguirà formant part del consell de direcció de CDC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'encara diputat ha volgut deixar clar que la seva decisió és "personal i que no té lectures polítiques", ja que manté "absoluta comunió amb el rumb del partit i la defensa de la independència de Catalunya.

Macias fa 30 anys que es dedica a l'activitat política i 12 que ho fa des de Madrid, on primer va ser senador i després diputat. Històric militant de CDC, va ser conseller de Medi Ambient i de Política Territorial, així com alcalde d'Olot entre el 1984 i el 1996. Nascut a Olot, és doctor en enginyeria de camins i expert en infraestructures i urbanisme. També és professor de la UPC i president del Cercle d'Infraestructures.

stats