Política 25/08/2015

Montoro diu que Catalunya creix perquè forma part d'Espanya

CDC denuncia l'"electoralisme" dels pressupostos de Rajoy i Unió lamenta que els comptes que es comencen a tramitar al Congrés tensin més les relacions entre Catalunya i Espanya

Ferran Casas
1 min
Cristóbal Montoro, ministre espanyol d'Hisenda, en el debat al Congrés sobre els pressupostos generals de l'Estat per al 2016 / EFE

BarcelonaEls diputats de Convergència i d'Unió al Congrés han coincidit aquest dimarts al Congrés en el seu rebuig als pressupostos presentats pel govern espanyol per a l'any 2016. Pere Macias, de CDC, ha defensat l'esmena a la totalitat amb l'argument que són uns comptes pensats per fer electoralisme, pensant en les eleccions de la tardor, i que només estan al servei dels eslògans i no de la recuperació econòmica. Ha fet notar que partides com les destinades a agricultura, indústria o polítiques actives d'ocupació han estat dràsticament retallades. No són, segons ell, uns comptes fets "per interès general, sinó electoral".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu nacionalista ha lamentat que el govern espanyol presenti com una mostra de "suposada fermesa" castigar Catalunya per l'independentisme del govern de Mas: "No són uns pressupostos per als nostres votants i no els castiguen només a ells, sinó al conjunt dels 7,5 milions de catalans", ha afirmat.

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha afirmat que Catalunya creix perquè forma part d'Espanya i ha afegit que "si formés part d'altres països creixeria una tercera part o no creixeria".

Montoro ha negat la discriminació, i ha acusat els sobiranistes d'"agredir la inversió" amb mesures com tenir (en referència a Raül Romeva) "un cap de llista de l'esquerra radical" que frena la recuperació. El ministre ha escoltat com el portaveu d'Unió, Josep Sánchez Llibre, titllava de "triomfalistes, propagandístics, deslleials, injustos, insolidaris i obsessivament centralitzadors" els comptes. De fet, ha afirmat que els comptes "tensen encara més les relacions entre Catalunya i Espanya".

stats