Política 04/07/2011

CDC espera que la llei òmnibus estigui aprovada abans que s'acabi l'any 2011

Oriol Pujol, secretari general adjunt del partit, espera que el text superi els seus "problemes de forma" per no allargar més el calendari

Oriol March
1 min

BarcelonaEl secretari general adjunt de CDC, Oriol Pujol, ha assegurat aquest matí que el seu partit espera aprovar la llei òmnibus abans que acabi l'any. "El més important és que superem els problemes inicials de forma i ser molt rigorosos amb què no hi hagi dilacions amb el calendari", ha afirmat Pujol després de la reunió del consell nacional executiu de CDC. A la reunió de demà del Govern es decidirà quin és el trosseig de la llei òmnibus que es farà a proposta de la resta de partits.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel que fa a la dinàmica interna del partit, Pujol ha anunciat que el dia 23 de juliol es farà la proclamació de Josep A. Duran i Lleida com a candidat de CiU a les eleccions generals del 2012. El fet que s'avanci aquest nomenament té a veure amb la incertesa de la data d'aquests comicis espanyols, ja que la federació treballa amb la hipòtesi que es puguin avançar si el govern estatal no pot tirar endavant les reformes econòmiques que li marca la Unió Europea.

La data de les eleccions generals també fa que balli la data del congrés que CDC hauria de celebrar abans que acabi l'any. "La idea era fer-lo al novembre, però depèn de moltes coses", ha justificat Oriol Pujol. Si hi ha comicis, es farà el 2012. La decisió final es prendrà al setembre, amb el panorama més aclarit.

stats