Política 27/08/2015

CDC demana explicacions a Margallo per "suposades pressions" al Parlament uruguaià

Cleries assegura que cal exigir responsabilitats davant les "greus" acusacions del ministeri d'Exteriors en relació a la compareixença d'Albinyana

Acn
1 min

MadridEl portaveu de CDC al Senat, Josep Lluís Cleries, ha demanat la compareixença "urgent" del ministre d'Afers Estrangers, José Manuel García-Margallo, davant les "suposades pressions" al Parlament de l'Uruguai per evitar que el secretari d'Exteriors de la Generalitat, Roger Albinyana, expliqués en compareixença parlamentària el procés sobiranista català. En un comunicat, CDC assenyala que finalment Albinyana va comparèixer al Parlament de l'Uruguai al costat del secretari general del Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat), Albert Royo, davant l'interès mostrat pel país llatinoamericà per tot el que s'esdevé a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

CDC assegura que "la sorpresa de l'alt càrrec de la Generalitat va ser sentir els parlamentaris uruguaians com relataven les pressions del ministeri d'Exteriors espanyol per avortar la compareixença".

Per això, Cleries ha demanat que el ministre comparegui urgentment al Senat per donar explicacions". Per al portaveu de CDC a la cambra alta, "les acusacions sobre les suposades pressions són de tanta gravetat que cal exigir responsabilitats polítiques".

stats