Política 28/08/2015

CDC nega irregularitats i denuncia que "algú ha volgut entrar en campanya abans d'hora"

El coordinador general del partit, Josep Rull, assegura que no li "sorprendria" que les forces policials registressin aquest divendres la seu de la formació

Oriol March
2 min
Josep Rull, coordinador general de CDC, en roda de premsa aquest divendres / ACN

BarcelonaEl coordinador general de CDC, Josep Rull, ha comparegut aquest divendres d'urgència davant dels mitjans de comunicació des de la seu del partit després de l'escorcoll de la Guàrdia Civil a la seu de la Fundació CatDem, vinculada al partit. "Algú ha volgut entrar en campanya abans d'hora", ha assenyalat Rull, que ha lamentat la "voluntat de muntar un espectacle mediàtic" al voltant de l'operació i ha insistit que no hi ha cap "irregularitat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Hi ha algú que vol que això tingui molta incidència en campanya. El compromís de CDC de fer un estat propi és granític", ha indicat Rull. "Si s'ha de fer justícia a fons, sempre hi estarem al costat. Quan hi ha una evidència tan clara que l'objectiu és influir en campanya electoral, amb aquest espectacle públic, estem en un terreny molt allunyat", ha defensat. "No ens sorprendria que avui escorcollessin la seu de CDC", ha indicat.

"Segurament som un dels partits més investigats i revisats per totes bandes. Si volen els expedients, no hi ha cap problema. Que ens els demanin. Aquest partit serà un partit transparent com sempre ho ha estat. Menys xous i més justícia, això és el que demanem", ha apuntat el coordinador general de CDC, que ha comparegut acompanyat de la portaveu de la formació, Marta Pascal.

"Que les escorcollin totes, no tenim res a amagar. No trobaran res perquè no hi ha res a amagar", ha apuntat sobre les seus del partit. Rull ha assenyalat que tots els comptes de la CatDem estan centralitzats a la seu de Convergència, no al local de la fundació nacionalista.

Aportacions empresarials

Rull ha volgut fer públiques les aportacions de les empreses Teyco i Blue Dream, vinculada a la primera. Teyco, en els anys 2007, 2008 i 2009, va donar 150.000 euros a la CatDem, un 1,7% del total dels donatius a la fundació. Blue Green, segons Rull, va fer donacions els anys 2012, 2013 i 2014 per un total de 207.000 euros. Això suposa un 2,4% del total d'aportacions a la CatDem. En total són 357.000 euros en sis anys.

Mitjans de comunicació

El coordinador general de CDC ha lamentat que "hi ha mitjans que ja sabien ahir al vespre que aquest divendres al matí hi hauria l'escorcoll". "S'han vulnerat uns principis i uns drets bàsics. Demanarem l'empara que correspongui, però som molt escèptics", ha indicat Rull.

stats