Política 01/08/2019

Els CDR responen a les detencions de 9 activistes: "L'organització criminal és el Govern que ens assenyala"

"Són acusacions inèdites que pretenen desmobilitzar, atemorir i silenciar la lluita", denuncien

Xavi Tedó
2 min
Els CDR responen a les detencions de 9 activistes: "L'organització criminal és el Govern que ens assenyala"

BarcelonaEls Comitès de Defensa de la República (CDR) han emès avui un comunicat on carreguen contra el Govern de JxCat i ERC per les nou detencions de membres de l'esquerra independentista que van efectuar ahir els Mossos, tres dels quals han declarat avui a la Ciutat de la Justícia, acusats de pertinença a organització criminal i han quedat en llibertat sense mesures cautelars. Les altres sis han estat citades a declarar en els propers dies.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Ni els CDR, ni l'esquerra independentista, ni els col·lectius antifeixistes són organitzacions criminals. L'organització criminal és el Govern que ens assenyala i el sistema judicial que dispara", afegeixen en el comunicat després de remarcar que "l'independentisme popular ha tornat a patir la ràtzia repressiva per part dels Mossos emparats pel Govern".

Entre els presumptes delictes que s’imputen als detinguts, membres d’Arran i SEPC, hi ha el d’organització criminal per fets relacionats amb diverses manifestacions entre el desembre i el maig del 2019, com la de la visita de Felipe VI al Mobile World Congres, el consell de ministres a Barcelona, el primer de maig o un acte de Vox a Sarrià. “Són acusacions inèdites i fora de qualsevol realitat, que només pretenen desmobilitzar, atemorir i silenciar la lluita per l’alliberament popular”, han denunciat els CDR en un text signat també per Arran i Decidim Ser. Aquestes organitzacions han llençat una advertència al Govern: “Cap detenció o sentència podrà aturar el poble combatiu perquè ja no tenim por. I si el poble perd la por, vosaltres perdeu el poder”, van concloure en el comunicat més dur fins ara contra l’executiu.

Els signants també es refereixen a la condemna a un any i un any i sis mesos a la Laia i en Lluís per haver participat en la manifestació de rebuig a l'empresonament de Carles Puigdemont a Alemanya. "Dues víctimes més d'un muntatge policial emmarcat dins la mateixa estratègia de la por", remarquen els CDR, que recorden que "manifestar-se no és delicte". També lamenten que durant la roda de premsa posterior els Mossos identifiquessin diverses persones que els acompanyaven davant del TSJC.

Aquestes organitzacions llancen una advertència al Govern: "Cap detenció o sentència podrà aturar el poble combatiu perquè ja no tenim por. I si el poble perd la por, vosaltres perdeu el poder", conclouen en el comunicat.

La CUP ha tornat a reclamar la dimissió del conseller d’Interior, Miquel Buch, amb una piulada al seu compte de Twitter on denuncia que aquest nou episodi repressiu és “una mostra de com el Govern escenifica un cop més la criminalització a l’independentisme popular”.

L’organització antirepressiva Alerta Solidària també ha fet un comunicat on denuncia “l’obsessió del departament d’Interior d’atribuir als moviments socials delictes d’organització criminal” i ha recordat que no és una pràctica nova. En canvi, s'ha mostrat sorpresa per la “mescla de mobilitzacions tan diferents, i fins i tot en poblacions diferents” que engloba la causa. “S’han traspassat molts límits que no podem deixar passar ni tolerar”, ha avisat.

stats