CONSEQÜÈNCIES DEL 9-N
Política 11/11/2014

El PSOE deixa en mans de la justícia les possibles responsabilitats legals del 9-N

César Luena defensa que ara és el moment del diàleg i demana a Mas que ha de "governar i pensar en els catalans" en lloc d'avançar eleccions

Europa Press
1 min

MadridEl secretari d'Organització del PSOE, César Luena, ha insistit aquest dimarts en la necessitat de resoldre el conflicte a Catalunya per la via del diàleg i la negociació, i ha deixat en mans de la justícia les possibles responsabilitats polítiques i administratives que es derivin de la celebració del procés participatiu d'aquest diumenge. Així ho ha posat de manifest Luena als periodistes en la seva intervenció a la trobada 'Els reptes de la qualitat de la democràcia al segle XXI', organitzat per la Fundació Sistema i per la Friedich Ebert Stiftung, al Círculo de Bellas Artes de Madrid.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Al dirigent socialista se li ha preguntat si el seu partit estaria disposat que la justícia actués contra els responsables de la convocatòria d'aquesta cita, ja que la Fiscalia presentarà una querella per aquest motiu aquest matí, segons ha confirmat la presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho.

Sobre aquesta qüestió, Luena ha respost que la justícia és "independent" i sabrà "el que ha de fer". En tot cas, ha defensat que ara és el temps de la política i del diàleg.

Preguntat en aquest punt si considera prioritari que el president de la Generalitat, Artur Mas, convoqui eleccions anticipades, el número dos dels socialistes s'ha limitat a assenyalar que el que ha de fer és "governar i pensar en els catalans".

stats