Política 12/06/2015

Chacón diu ‘sí’ a tornar a liderar el PSC al Congrés

S.g.
2 min
L’exministra Chacón va oficialitzar ahir que vol tornar a ser la líder del PSC a Madrid.

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Miquel Iceta, li va fer l’oferiment i ella ha acceptat. Carme Chacón va oficialitzar ahir el que ja era un secret del domini públic al partit: que està disposada a ser per tercera vegada consecutiva la candidata del PSC a les pròximes eleccions generals. “Em sento útil i crec que quan una persona se sent útil ha de ser-hi”, va assegurar en una compareixença davant els mitjans a la seu del carrer Nicaragua.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb aquest gest, Chacón torna a la primera línia política després de deixar el seu escó al Congrés a mitjans del 2013 per impartir classes de política en una universitat de Miami. Uns mesos abans, Chacón havia perdut, per poca distància i davant d’Alfredo Pérez Rubalcaba, la cursa per ser secretària general del PSOE. Abans, Chacón havia sigut ministra d’Habitatge i de Defensa durant les legislatures de José Luis Rodríguez Zapatero.

Sense rival a la vista

Segons va explicar, Iceta li va demanar que “fes el pas” però ella volia consultar-ho amb els seus companys de partit, que li han donat el seu vistiplau. De fet, ni ella ni Iceta -que vol presentar-se com a candidat per al 27-S- tenen ara per ara cap rival a les primàries que el PSC celebrarà el 26 de juliol. El mateix dia es triarà el candidat del PSOE per a les generals, i en aquesta travessa també hi ha només un nom, el de l’actual secretari general, Pedro Sánchez. Ahir Chacón va remarcar que “fa molt temps” que va descartar aspirar a la Moncloa.

Per a Chacón, les pròximes generals són “una gran oportunitat” per derrotar el “quadrienni negre del PP” basat en polítiques “conservadores” que s’han “acarnissat especialment amb els més dèbils”. Al seu parer, el PP, esquitxat per la “corrupció sistèmica”, ha de regenerar-se a l’oposició mentre a Espanya hi ha un govern progressista. Un canvi en les polítiques que hauria d’estar liderat des de Catalunya. “Sento la responsabilitat i la il·lusió de fer que Catalunya torni a ser la punta de llança per posar fi al govern del PP”, va afirmar ahir, i va admetre que és conscient que fa el pas en un moment difícil per al partit.

stats