Política 03/10/2014

La cimera del 9-N ja supera les tres hores

Els líders de les forces sobiranistes es troben reunits des d'un quart de dotze del matí al Saló Verge de Montserrat del Palau de la Generalitat

Roger Mateos
1 min
Els participants a la cimera pel 9-N abans d'entrar / MANOLO GARCIA

BarcelonaEls líders de les forces del dret a decidir es troben reunits des d'un quart de dotze del matí d'aquest divendres al Saló Verge de Montserrat del Palau de la Generalitat. La cimera convocada per Artur Mas per consensuar els propers passos a fer davant la suspensió cautelar del marc legal de la consulta fixada per al 9 de novembre ja supera les tres hores. El mínim que tenien previst que pogués durar, segons fonts nacionalistes, eren dues hores.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tots, en arribar a Palau, han fet crides a mantenir la unitat catalana per poder votar. Amb Mas, la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, i el conseller de la Presidència, Francesc Homs, ja a Palau des de primera hora del matí, cap a les 10.45 h ha arribat el president d'ERC, Oriol Junqueras, seguit de Jordi Turull i Ramon Espadaler (CiU). "Hi haurà unitat", ha dit Turull mentre accedia al Palau. "Esperem sortir-ne amb un acord", ha assegurat minuts després la secretària general d'ERC, Marta Rovira. En les últimes hores, ERC ha mostrat el seu malestar per la decisió del Govern d'aturar el gruix dels preparatius del 9-N davant la suspensió decretada pel Tribunal Constitucional.

A les onze del matí tocades –l'hora en què estava convocada la cimera– han arribat David Fernàndez i Quim Arrufat (CUP). "Intel·ligència, audàcia, unitat i endavant a posar les urnes", ha exclamat Fernàndez. Finalment també han entrat Joan Herrera i Joan Mena (ICV-EUiA). Herrera s'ha aturat a parlar amb els periodistes per comentar que espera "unitat, treballar junts, fermesa, serenitat i poc càlcul".

stats