Política 07/05/2015

Empat entre el PP i el PSOE i caiguda de Podem en l'enquesta del CIS

El partit de Pablo Iglesias seria avançat pels socialistes en la segona posició i CiU i ERC tindrien tendència a l'alça segons el baròmetre d'abril

Ara
1 min

MadridEl PP tornaria a guanyar les eleccions generals si se celebressin avui segons el baròmetre del CIS. La llista de Mariano Rajoy obtindria un 25,6% dels vots. Un descens notable en relació a les generals de fa gairebé quatre anys (va aconseguir el 44% dels vots) i lleuger en relació al darrer CIS (al gener la intenció de vot era del 27,3%), però que li permetria aspirar de nou a la presidència del govern tot i que seguit molt de prop pels socialistes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

I si els darrers baròmetres havien donat una bona expectativa a Podem ara aquesta es refreda. El partit de Pablo Iglesias tenia al gener una intenció de vot del 23,9%, per damunt del PSOE i just darrera del PP. Ara seria un 16,5% mentre el PSOE recuperaria la segona posició en obtenir el 24,3% dels vots, just darrera del PP. Ciutadans seria la gran novetat i el 3.1% que preveia el CIS per Albert Rivera al gener seria al treball de camp d'un 13,8%. En intenció de vot directa el PSOE seria primer, Podem segon i el PP tercer.

Pel que fa a les minories CiU aconseguiria un 3,2% i ERC un 2%. En relació als resultats de 2011 la federació nacionalista baixaria un punt i els republicans doblarien resultats i en comparació al baròmetre anterior els dos milloren els seus resultats. IU encara treuria el cap amb el 4,8% dels vots mentre que UPyD seria la gran perjudicada per la irrupció de Ciutadans i es quedaria amb un testimonial 1,8% dels vots, molt per sota del 4,6% que el CIS previa per Rosa Díez al gener.

stats