Política 25/05/2015

CiU guanya en 29 dels 41 consells comarcals de Catalunya i empata com a primera força en set més

El PSC-Candidatura de Progrés és la formació més votada en tres comarques i ERC-Acord Municipal i Entesa en una

Acn
1 min

BarcelonaCiU és la primera força en 29 dels 41 consells comarcals de Catalunya i també al Consell General d'Aran. En set consells comarcals més, CiU també és la formació amb més consellers, però empatada amb altres partits. El PSC-Candidatura de Progrés ha guanyat en tres consells comarcals i en dos més empata en primera posició. ERC-Acord Municipal és la formació més votada precisament a la nova comarca del Moianès i empata en primer lloc en sis consells comarcals més. Entesa-Barcelona en Comú ha guanyat al Barcelonès, tot i que empatada amb el PSC-Candidatura de Progrés.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

CiU ha guanyat als consells comarcals de l'Alt Camp, l'Alt Empordà, l'Alt Penedès, l'Alt Urgell, l'Alta Ribagorça, l'Anoia, el Bages, el Baix Camp, el Baix Ebre, el Baix Penedès, el Berguedà, la Cerdanya, la Conca de Barberà, el Garraf, les Garrigues, la Garrotxa, el Gironès, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Pla d'Urgell, el Pla de l'Estany, el Priorat, la Ribera d'Ebre, el Ripollès, la Segarra, el Segrià, la Selva, la Terra Alta i l'Urgell.

El PSC-Candidatura de Progrés ha guanyat al Baix Llobregat, al Vallés Occidental i al Vallès Oriental i també és la primera força al Barcelonès (empatada amb Barcelona en Comú) i al Tarragonès (empatada amb CiU).

ERC-Acord Municipal ha guanyat al Moianès, tot i que també és el partit amb més representants, empatat amb CiU, als consells comarcals del Baix Empordà, el Maresme, el Montsià, la Noguera, Osona i el Solsonès.

stats