Política 25/05/2015

CiU perd la majoria absoluta a la Diputació de Tarragona i hi irrompen C's i la CUP

Els cupaires i el partit de Rivera no havien escollit representants ja que ni tan sols s'havien plantejat la possibilitat d'entrar

Acn
1 min
Josep Poblet, alcalde de Vila-seca i president de la Diputació de Tarragona

TarragonaCiU han perdut la majoria absoluta a la Diputació de Tarragona de 14 a 11 diputats. En canvi, ERC experimenta una forta embranzida amb cinc diputats més, i passa de passa de 2 a 7 diputats, i se situa com la segona força més votada. Els socialistes, que fins ara ocupaven la segona posició, queden en tercer lloc, després de perdre tres diputats i resten amb 6. El PP també en perd un i es queda amb un sol representant.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El principal canvi, però, és la irrupció per primer cop de la CUP i Ciutadans en el plenari de la institució, amb un diputat cadascun. De moment no sonen noms de cap de les dues noves formacions. Els bons resultats obtinguts en aquestes eleccions els han agafat tant per sorpresa que ni tan sols s'havien plantejat la possibilitat d'entrar a la diputació. CiU sí mantindrà Josep Poblet al capdavant de la diputació, segons han confirmat fonts del partit.

stats