CANVI DE CICLE
Política 21/10/2013

CiU mira d'aparcar les discrepàncies internes i assegura que la federació treballa “amb normalitat”

Els dos partits deixen en mans de la comissió parlamentària pel dret a decidir la definició de la pregunta de la consulta sobiranista mentre Mas iniciarà una ronda de contactes sobre el referèndum amb els partits

Oriol March
2 min

BarcelonaLa direcció de Convergència i Unió s'ha reunit aquest dilluns al matí després de mesos sense fer-ho i immersa en una crisi interna que ha portat a especular sobre una hipotètica ruptura de la federació. A la sortida de la reunió, el secretari general de CiU, Josep A. Duran i Lleida, ha volgut aparcar les discrepàncies i ha apuntat que els dos partits funcionen conjuntament "amb normalitat" i que se senten "integrats" tant al Parlament com al Congrés dels Diputats. De fet, Duran ha negat que hi hagi hagut "discrepàncies".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El primer punt que s'ha tractat a la trobada, on hi havia els màxims dirigents nacionalistes, ha estat el full de ruta sobiranista. Segons ha explicat Duran, la feina de definir la pregunta de la consulta serà de la comissió parlamentària pel dret a decidir, on el líder d'Unió s'ha mostrat confiat que CiU hi arribarà amb una posició conjunta. El president de la Generalitat, Artur Mas, iniciarà els propers dies una ronda de contactes amb els partits catalans favorables al dret a decidir per dialogar sobre la consulta. "La pregunta no ha de sortir de CiU", ha insistit Duran, que ha volgut posar èmfasi en la necessitat de "dialogar" amb tots els partits, incloent-hi el PSC.

Duran ha assegurat que la pregunta que va fer la setmana passada a Mariano Rajoy −insistint en el fet que el govern espanyol es trobaria una declaració unilateral d'independència si no oferia res a Catalunya− en la sessió de control al Congrés dels Diputats havia estat pactada amb Mas "en el transcurs d'una reunió prèvia". Preguntat sobre si la relació amb el president de la Generalitat havia millorat −setmanes abans l'havia qualificat de "millorable"−, ha respòs que "quan et reuneixes amb algú, la relació millora". Segons el líder d'Unió, la tercera via no s'ha debatut a la reunió de la direcció. "Ni la primera, ni la segona, ni la quarta", ha puntualitzat amb un deix d'ironia.

stats