Política 17/03/2015

CiU pressionarà perquè l'Estat doni suport als cristians perseguits a Síria i Iraq

Margallo ja va anunciar dilluns que treballa perquè l'ONU aprovi una resolució de suport als reprimits aquest març

Europa Press
1 min
El diputat de CiU al Congrés Antoni Picó / UNIÓ

MadridCiU instarà l'executiu espanyol a liderar accions a nivell internacional encaminades a lluitar contra la persecució de les minories cristianes a Síria i Iraq. La federació defensarà la iniciativa al Congrés dels Diputats la setmana vinent.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El diputat Antoni Picó intentarà que la Comissió d'Afers Exteriors aprovi una proposició no de llei presentada pel seu grup en què es demana també a l'Estat que doni suport a les organitzacions internacionals que actualment estan proporcionant ajuda humanitària als desplaçats amb motiu d'aquesta persecució, segons ha informat la federació.

Precisament aquest dilluns el ministre d'Afers Exteriors i de Cooperació, José Manuel García-Margallo, va anunciar que l'estat espanyol està promovent a les Nacions Unides l'adopció d'una resolució del Consell de Seguretat encaminada a que s'atenguin les necessitats dels cristians a l'Orient Mitjà i que podria sotmetre's a votació a finals d'aquest mes.

"CiU vol fer-se ressò de les veus que han denunciat aquestes persecucions i assassinats de centenars de persones per motius religiosos", explica Antoni Picó. El diputat afegeix que no es tracta únicament d'una qüestió religiosa, sinó de garantir una sèrie de llibertats com ara la llibertat de creença i no creença, la llibertat de consciència i el dret a la vida. La federació ha al·ludit a historiadors i analistes internacionals per referir-se a la situació de les minories cristianes a l'Orient Mitjà com "un crim contra la civilització i contra la humanitat".

stats