CONSTITUCIÓ DEL PARLAMENT
Política 16/12/2010

CiU dóna la primera secretaria de la mesa al PP

El popular Jordi Cornet ha estat escollit per 31 vots, quan el PP té només 18 diputats.

S.gonzález/m.colomer
2 min

BarcelonaEl popular Jordi Cornet ha estat designat primer secretarri de la mesa del Parlament gràcies als 18 vots del PP i 13 vots que majoritàriament provenen de CiU. Possiblement es tracti d'un pacte per aconseguir l'abstenció dels populars en la segona volta de la investidura d'Artur Mas. Així doncs, malgrat que ERC i ICV-EUiA no han sumat els seus 20 diputats, tal i com plantejaven ahir, per intentar desbancar al PP de la mesa, encara que ho haguessin fet, el trasvassament de vots de Convergència al PP ha estat més que ampli per blindar la primera secretaria.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons fonts de CiU consultades per l'Ara.cat, no es tracta només d'un pacte amb el PP, sinó que es un acord triangulat també amb el PSC. Així doncs, segons aquesta versió, el convergent Lluís Corominas ha rebut vots del PP per assegurar-se que era elegit vicepresident primer de la mesa, CiU l'ha correspost assegurant a Jordi Cornet els vots per ser el secretari primer, mentre els populars també garantien prou suport a Higini Clotas com a vicepresident segon. Malgrat tot, és inevitable pensar que els acords han de tenir torna en la investidura d'Artur Mas com a president, tot i que CiU ho nega.

Montserrat Tura, la número dos de la llista del PSC, ha estat escollida segona secretària de la mesa amb 28 vots. El secretari tercer serà el convergent Josep Rull amb 26 vots a favor. La quarta secretaria és per Dolors Batalla (CiU), que ha rebut 25 vots.

Així es queden fora de la mesa ERC, ha votat en blanc, i ICV-EUiA, ja que Jordi Miralles només ha obtingut els 10 vots d'ICV-EUiA. Els quatre diputats de Solidaritat Catalana han votat a Toni Strubell.

La portaveu del grup d'ERC al parlament, Anna Simó, ha considerat a la sortida del ple que ha quedat de manifest que CiU té clara voluntart de prioritzar acords amb els populars, probablement per garantir-se el vot del PP a la investidura d'Artur Mas. Simó ha anunciat la intenció d'ERC de fer una oposició bel·ligerant.

stats