ELECCIONS MUNICIPALS
Política 23/05/2011

CiU i PSC es reparteixen a parts iguals els districtes de Barcelona

Els nacionalistes arrassen allà on són primera força, mentre que planten cara als barris on els socialistes s'imposen. El PP s'erigeix com a segona força en tres dels districtes.

Redacció
1 min

BarcelonaMalgrat que la victòria de CiU a Barcelona va ser incontestable, la federació nacionalista va ser la primera força a cinc districtes de la ciutat. Als altres cinc hi va guanyar el PSC. De fet, la partició de la ciutat és clara, i CiU va doblar els socialistes a l'Eixample, Gràcia, Sarrià-Sant Gervasi i Les Corts (a aquests dos darrers districtes, el PP es va situar com a segona força), mentre que va patir més a Sants-Montjuïc, on va superar el PSC per tan sols 271 vots. Per contra, la formació de Jordi Hereu es va imposar amb claredat a Nou Barris (on el PP va obtenir més vots que CiU) i, amb menys marge, a Ciutat Vella, Horta-Guinardó, Sant Andreu i Sant Martí.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera, la federació nacionalista va basar la seva victòria en consolidar i treure rèdit a aquells districtes més favorables en les darreres conteses i en plantar cara a aquells altres on el PSC és més fort. A Sarrià-Sant Gervasi, a la zona alta, fins i tot va humiliar els socialistes, ja que va obtenir un 48% dels vots per tan sols un 9% del PSC.

Per la seva banda, excepte en els casos especificats, el PP s'ha situat com a tercera força a tots els disctrictes, ICV-EUiA com a quarta arreu (excepte a Gràcia, on ha superat els populars) i UxB-ERC, cinquena, sense excepcions. Cal destacar també el 3,76% dels vots obtinguts per la CUP a Gràcia.

stats