Política 25/02/2015

Unió lamenta que l'única resposta de l'Estat sigui "tancar portes" i negar "una realitat incontestable"

La portaveu dels democristians assegura que cal "una resposta política" a un problema polític "important"

Acn
1 min

MadridLa portaveu d'Unió, Montserrat Surroca, ha assegurat aquest dimecres que "respecta" la resolució del Tribunal Constitucional (TC) que anul·la el decret de convocatòria del 9-N i la Llei de Consultes però ha afegit que no la comparteixen perquè entenen que la Generalitat té competències per realitzar una consulta no referendaria". "Lamentem que les institucions de l'Estat i el govern espanyol vagin tancant portes a una realitat incontestable i no donin sortida a una demanda majoritària de la societat catalana que vol exercir el seu dret a decidir", ha subratllat Surroca.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La portaveu d'UDC ha fet aquestes manifestacions al pati del Congrés dels Diputats un cop acabat el debat de política general que s'ha portat a terme a la cambra baixa. Montserrat Surroca ha afegit que "no es pot negar una realitat ni esborrar que més de dos milions de persones van sortir al carrer el 9 de novembre i van votar ja que els unia la necessitat d'expressar-se a través de les urnes".

"Lamentem que l'única resposta de les institucions de l'Estat sigui negar aquesta realitat", ha assenyalat la portaveu d'Unió per afegir que es tracta d'un "problema polític important" que requereix "una resposta política". Finalment, ha recordat les paraules del portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ahir a la cambra en què assegurava que el president del govern espanyol està demostrant "negligència política i insensibilitat perquè no està donant una resposta". "El que cal és negociació i diàleg", ha sentenciat.

stats