Partits

Ciuró matisa el seu aval a un pacte amb el PSC: "No era una projecció de futur"

La consellera de Justícia diu que està "arrenglerada" amb el seu partit, però recorda que hi ha pactes amb els socialistes a tot arreu

2 min
La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, en una imatge recent.

BarcelonaQuan els consellers acudeixen als esmorzars que organitza Fòrum Europa - Tribuna Catalunya a l'Hotel Palace de Barcelona, amb desenes de personalitats del món polític i empresarial, acostumen a centrar-se en les qüestions més sectorials. És probablement el que hauria passat també en la conferència de la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, d'aquest dimecres si just aquest cap de setmana no hagués beneït en una entrevista a Nació Digital una aliança amb el PSC a la Generalitat; i si no hi hagués hagut, just després, una desautorització de la direcció del seu partit. "Va ser una reflexió personal [...], en cap cas va ser una projecció de futur. Estic arrenglerada amb el meu partit -ha sentenciat-. No em sento en absolut desautoritzada", ha assegurat aquest dimecres Ciuró davant d'una sala plena de dirigents de Junts. 

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ara bé, la consellera ha recordat que hi ha pactes amb els socialistes a tot arreu a Catalunya i que amb les seves paraules només pretenia fer una descripció de la realitat. En tot cas, també ha admès que potser no es va acabar d'explicar bé. De fet, ha canviat els termes en què s'havia expressat. Ha evitat referir-se a la majoria del 52% de la mateixa manera que ho va fer en l'entrevista al mitjà digital: "Són els pares", va etzibar el cap de setmana en referència a la manca d'unitat, mentre que aquest dimecres al Fòrum Europa ha defensat avançar en aquesta majoria. "El 52% existeix, hem de fer-lo més eficient i eficaç", ha demanat, fent una crida a "exercir-lo més per fer-lo més útil".  

A escoltar Lourdes Ciuró s'hi ha atansat la plana major de Junts i del Govern, exhibint imatge de suport després de l'incident del cap de setmana. Hi havia el vicepresident, Jordi Puigneró, el secretari general de Junts, Jordi Sànchez, el president del grup parlamentari, Albert Batet, a més de l'exconseller i vicepresident de la formació, Jordi Turull, que tenia l'encàrrec de presentar la consellera. Com a representant d'Esquerra a l'executiu, només hi havia el conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray.

Lourdes Ciuró i la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, són les conselleres més pròximes a l'exconseller Jordi Turull al Govern, i això s'ha fet notar en la presentació que n'ha fet l'ex pres polític. Després de relatar els anys que fa que coneix Lourdes Ciuró -compartien militància a Convergència-, Turull l'ha descrit com una dirigent amb "empenta" i "autèntica", amb les "virtuts necessàries" per fer una "molt bona feina" a Justícia. Constatant que "no sempre" estan d'acord, ha assegurat que no fa les coses per "quedar bé" ni és una "persona de postureig pendent de la simpatia de les elits o de certs marcs mentals mediàtics". Així, ha afirmat que Ciuró no es mou per les "cadires", i ha recordat que podia haver sigut consellera abans i no ho va voler ser. Turull ha fet referència implícita a l'oferiment que la legislatura passada se li va fer per ser consellera de Presidència -quan Elsa Artadi va fer el salt a Barcelona- i Ciuró ho va rebutjar perquè s'havia compromès com a candidata de Sabadell. El relleu el va agafar Meritxell Budó.

stats