Política 08/05/2019

Ciutadans i el PP recorren al Constitucional la candidatura de Puigdemont, Comín i Ponsatí a les europees

Els taronges s'avancen als populars, que critiquen una "extralimitació" del Suprem

G.a.
1 min
Els caps de llista de Lliures per Europa (Junts) i els seus substituts provisionals, en una roda de premsa a Brussel·les

MadridPoques hores després que Ciutadans presentés el seu recurs davant el Constitucional contra la candidatura de Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí a les eleccions europees, el PP ha seguit els seus passos amb un escrit molt crític amb la decisió del Suprem, al qual acusa d'"extralimitació" en les seves funcions. El PP encara no ha enviat el recurs, però té el document enllestit i el farà arribar al TC abans de la mitjanit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ciutadans ha decidit finalment sumar-se a la iniciativa que ja va anunciar el PP ahir dimarts, hores després que el Tribunal Suprem avalés els candidats a l'exili. Ciutadans va dir que ho estudiaria.

El partit taronja havia qualificat de "vergonya" la decisió i ha acabat avançant-se al PP en aquesta mesura i ha enviat l'escrit al Constitucional aquest dijous insistint que, ja que no tenen dret a vot com a fugitius de la justícia, els candidats de Lliures per Europa (Junts) tampoc tenen dret a presentar-se a les eleccions.

L'escrit del PP assegura que "s'ha infringit el sagrat principi d'independència judicial" amb la decisió del Suprem d'invalidar la sentència prèvia de la Junta Electoral Central (JEC), que els impedia presentar-se i que els populars qualifiquen com a "impecable". El Constitucional té fins divendres a les 00.00 hores per respondre als recursos.

stats