ELECCIONS EUROPEES
Política 26/05/2014

Ciutadans vol integrar-se al mateix grup que CDC i PNB a l'Eurocambra

Si fossin acceptats, els dos eurodiputats haurien de compartir grup amb l'eurodiputat de CDC i la del PNB

Ara
2 min
El líder de Ciutadans, Albert Rivera, en un acte a Madrid del seu cap de llista, Javier Nart. EFE

BarcelonaEls dos eurodiputats que ha aconseguit Ciutadans aquestes eleccions, principalment pels vots obtinguts fora de Catalunya, han sol·licitat la integració a l'Aliança de Liberals i Demòcrates per a Europa (ALDE) a l'Eurocambra, com va avançar l'ARA. Si fossin acceptats, es produiria una situació pintoresca, perquè haurien de compartir grup amb el l'eurodiputat de CDC i la del PNB, tots dos partidaris del dret a decidir.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Javier Nart i Juan Carlos Girauta, els dos eurodiputats del partit d'Albert Rivera, busquen fer de contrapès dels diputats de CDC, Ramon Tremosa, i del PNB, Izaskun Bilbao. Fins ara l'ALDE havia mostrat respecte per les reivindicacions sobre el dret a decidir, però l'eventual entrada de C's podria complicar-ho. També UPyD ha mostrat interès per aquesta opció.

Les possibilitats de C's

El cas és que el mes de febrer, C's va absorbir una petita formació centrista espanyola, el Centro Democrático Liberal (CDL), cosa que pot tenir conseqüències internacionals, com s'explicava en un comunicat a la mateixa web de l'ALDE. El CDL és membre del partit liberal europeu, de manera que la seva incorporació a C's pot comportar de retruc l'adhesió del partit de Rivera al club ideològic al qual pertany també CDC. La Internacional Liberal, organització diferent de l'ALDE, ha mostrat el seu suport explícit a la consulta del 9-N.

l mes de febrer, C's va absorbir una petita formació centrista espanyola, el Centro Democrático Liberal (CDL), no significativa per l'aportació de militants i càrrecs electes que suposa, però sí per les conseqüències internacionals que pot reportar la fusió, com s'explicava en un comunicat a la mateixa web de l'ALDE. El CDL és membre del partit liberal europeu, de manera que la seva incorporació a C's pot comportar de retruc l'adhesió del partit que presideix Albert Rivera al club ideològic al qual pertany també CDC. El proper 2 de maig, el consell del partit liberal europeu es reunirà a Viena i aquí és on es podria decidir si s'accepta que el nou partit sorgit de la fusió s'incorpori a l'ALDE.l mes de febrer, C's va absorbir una petita formació centrista espanyola, el Centro Democrático Liberal (CDL), no significativa per l'aportació de militants i càrrecs electes que suposa, però sí per les conseqüències internacionals que pot reportar la fusió, com s'explicava en un comunicat a la mateixa web de l'ALDE. El CDL és membre del partit liberal europeu, de manera que la seva incorporació a C's pot comportar de retruc l'adhesió del partit que presideix Albert Rivera al club ideològic al qual pertany també CDC. El proper 2 de maig, el consell del partit liberal europeu es reunirà a Viena i aquí és on es podria decidir si s'accepta que el nou partit sorgit de la fusió s'incorpori a l'ALDE.

stats