Política 03/04/2014

C's maniobra per integrar-se al partit liberal europeu i fer de contrapès de CDC

El partit d'Albert Rivera fa un pas de gegant per acostar-se als liberals d'Europa en absorbir una petita formació centrista espanyola

Ara
1 min
Albert Rivera ha presentat el llibre 'Juntos Podemos' / ACN

BarcelonaCiutadans vol fer el salt a Europa i ja busca una família ideològica que el pugui acollir dins el seu grup parlamentari a l'Eurocambra. L'objectiu: integrar-se en l'Aliança de Liberals i Demòcrates per a Europa (ALDE), de la qual forma part Convergència i que fins ara havia fet costat a les reivindicacions catalanes del dret a decidir.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El mes de febrer, C's va absorbir una petita formació centrista espanyola, el Centro Democrático Liberal (CDL), no significativa per l'aportació de militants i càrrecs electes que suposa, però sí per les conseqüències internacionals que pot reportar la fusió, com s'explicava en un comunicat a la mateixa web de l'ALDE. El CDL és membre del partit liberal europeu, de manera que la seva incorporació a C's pot comportar de retruc l'adhesió del partit que presideix Albert Rivera al club ideològic al qual pertany també CDC. El proper 2 de maig, el consell del partit liberal europeu es reunirà a Viena i aquí és on es podria decidir si s'accepta que el nou partit sorgit de la fusió s'incorpori a l'ALDE.

C's es presenta a les eleccions europees del 25 de maig amb una llista encapçalada per l'advocat Javier Nart, seguit del periodista Juan Carlos Girauta i de l'advocada Carolina Punset. Si aconsegueixen escó al Parlament Europeu, la seva intenció és sol·licitar formar part del grup liberal.

En un congrés extraordinari celebrat el 22 de febrer a València, el 87,93% dels delegats del CDL van aprovar fondre's amb C's. Amb una modesta implantació municipal al País Valencià, Múrcia i Galícia, el CDL disposa de 75 regidors en ajuntaments com ara Benidorm, Dènia, Alcàsser o Alcantarilla.

stats