Política 15/07/2014

C's es desdiu de l'amenaça de querella contra Tremosa després del suport dels liberals

L'eurodiputat Javier Nart considera que el conflicte que els liberals europeus han tancat a favor del partit d'Albert Rivera és la mostra del "gran descrèdit" de la federació nacionalista a Europa

Acn
1 min

EstrasburgL'eurodiputat de Ciutadans Javier Nart ha anunciat aquest dilluns que deixa "en punts suspensius" l'amenaça de querella contra el convergent Ramon Tremosa per calúmnies. En declaracions des d'Estrasburg, Nart ha dit que té el "suport unànime" del grup liberal en contra d'un dossier que va preparar CiU per evitar l'entrada de Ciutadans a l'ALDE. Segons Nart, el document feia "al·legacions absolutament repugnants i menyspreables" contra ell que incloïen "la paraula terrorisme".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Nart ha assegurat des d'Estrasburg que Convergència aconsegueix "la més absoluta de les solituds" i un "gran descrèdit" quan "gestiona les relacions internacionals". L'eurodiputat de Ciutadans s'ha mostrat "extremadament satisfet" per la reacció de l'ALDE, que ha dit que li ha mostrat el seu "ple suport" en una carta i li ha permès ser a la comissió de defensa tot i el rebuig de CDC. Segons Nart, CDC confon "el funcionament del Parlament Europeu amb el d'una taverna".

A la carta, feta pública per C's, Verhofstadt garanteix a Nart que ell "personalment rebutja" els continguts del dossier que va preparar CDC i considera que "el seu contingut no es correspon amb la veritat". "Aquesta és la raó per la qual el grup va donar suport unànime a la teva candidatura de les comissions d'Afers Exteriors i Defensa i Seguretat", afirma el líder liberal. Tremosa, diu Verhofstadt a la carta, "reconeix que cap de les teves activitats en el passat són motiu de preocupació i que va ser inapropiat utilitzar la paraula 'terrorisme', que va ser un error i que creu que va ser desafortunat".

stats