Política 27/08/2019

Ciutadans es reunirà amb Torra "si treu" la pancarta dels presos polítics de la Generalitat

La líder del partit a Catalunya, Lorena Roldán, reitera que el president "ha de respectar a tothom"

Ara
1 min
Torra, a Lorena Roldán: "Han passat del 'vamos Ciudadanos' a 'nos vamos de Ciudadanos'"

BarcelonaLa líder de Ciutadans a Catalunya, Lorena Roldán, ha assegurat aquest dimarts que la condició perquè el partit taronja es reuneixi amb el president de la Generalitat, Quim Torra, és que tregui de la façana de la Generalitat la pancarta en suport als presos polítics.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Si Torra està disposat a respectar a tots els catalans, a no segrestar les institucions, a respectar la neutralitat [...]. Si treu aquesta pancarta [en referència a la pancarta que demana la llibertat dels presos polítics] estic disposada a parlar amb ell", ha assegurat Roldán en una entrevista a Catalunya Ràdio.

En aquest sentit, Roldán ha apuntat que el govern de Pedro Sánchez ha d'enviar un requeriment a Torra per aclarir "si pensa complir o no les lleis", pas previ per activar l'aplicació de l'article 155 de la Constitució al govern català. "¿O haurem de viure una altra vegada aquell 2017? ¿Aquells dies tan trists? ¿Quan vam viure un cop d'estat? ¿Hem de tornar a patir això o Sánchez farà alguna cosa?" ha exclamat la representant de Ciutadans.

Sobre la sentència

Preguntada per la resposta a la sentència del judici als polítics independentistes, ha apuntat que li semblaria una "irresponsabilitat" paralitzar Catalunya des de les institucions, i ha avisat que des del partit taronja estan preparats per frenar-lo.

Roldán ha reiterat que ella vol ser la presidenta d'una Catalunya real a la qual, segons la política de Ciutadans, Torra dona l'esquena: "Ell es tanca en la república imaginària. Algú li hauria d'explicar que ser president de la Generalitat implica gestionar una comunitat autònoma. Treballar per temes socials que estan en situació d'emergència", ha etzibat.

stats