Política 05/07/2019

Ciutadans admet contactes amb Vox després de la investidura fallida del PP a Múrcia

Segons fonts del partit d'extrema dreta, dirigents dels dos partits van acordar mantenir un diàleg sense els populars per evitar manipulacions

Efe
2 min
El secretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas (centre) en una imatge d'arxiu.

BarcelonaLes direccions de Vox i Ciutadans van contactar després de la investidura fallida del PP a Múrcia. Els dos partits han reconegut que es van reunir el secretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, i el portaveu de Vox, Iván Espinosa de los Monteros. Segons fonts de la cúpula de Vox, els dos dirigents van acordar mantenir un diàleg sense els populars com a intermediaris perquè consideren que així evitaran manipulacions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de la trobada, fonts del partit d'Abascal van admetre que, en un primer moment, Villegas va advertir que no pactaria amb Vox però després va matisar la negativa i va deixar oberta una possibilitat de pacte per després de l'estiu.

La trobada entre Cs i Vox, però, no va ser l'única reunió entre partits de la dreta. Segons Vox, el president de la formació, Santiago Abascal i el del PP, Pablo Casado, també es van trobar a l'espera de què passava al Parlament murcià, on finalment els vots en contra dels quatre diputats de Vox van impedir que el candidat popular Fernando López Miras fos investit president de la comunitat murciana en segona votació. López Miras va rebre 22 vots a favor, del PP i Ciutadans, i 23 en contra, del PSOE, Vox i el grup mixt.

La portaveu de Ciutadans al Congrés, Inés Arrimadas, s'ha referit en roda de premsa a la trobada entre el seu partit i Vox i ha apuntat que van transmetre a la formació d'Abascal que "els acords amb el PP són bons acords". Així mateix, Arrimadas ha qualificat de "sabotatge" la negativa de Vox per arribar a formar un govern a Múrcia "liberal i reformista" i ha demanat a la formació d'ultradreta que "siguin raonables" i expliquin "per què ahir van fer feliços els populistes de Podem i el sanchisme" al provocar un fracàs de la investidura. "Que digui Vox si regalarà el govern de Múrcia al PSOE i Podem", va afegir la portaveu del partit taronja.

Així mateix, Arrimadas ha apuntat que "mai hi va haver" un acord a Múrcia que agrupés Cs, Vox i PP. Des de Vox, però, algunes veus contradiuen la portaveu i afirmen que sí que hi va haver un acord consensuat per governar Múrcia, que va fracassar, segons diuen, per la negativa de l'executiva del partit taronja a subscriure'l. En qualsevol cas, davant el fracàs de la investidura, el president de l'Assemblea, Alberto Castillo (Cs), iniciarà un nou procés de consultes.

stats