Política 17/05/2015

El núm. 11 de C's a Gijón renuncia a la llista en fer-se públics els seus gustos per la simbologia falangista i nazi

Pérez ho va anunciar dijous al partit, després que Elcomercio.es destapés la seva afició per col·leccionar articles militars relacionats amb la Falange i l'exèrcit nazi. Després de renunciar-hi, Pérez va escriure aquest missatge al Facebook: "La meva via política ha durat poc. Visca la democràcia. Es pot ser assassí, separatista, comunista i lladre, però si a la teva història hi ha que vas ser falangista… Déu meu quin perill"

Ara / Efe
2 min

Barcelona / GijónEl número 11 de la candidatura de Ciutadans a l'Ajuntament de Gijón, Agustín Pérez, fa un pas enrere i renuncia a anar a la llista municipal després que s'hagin fet públiques unes informacions que el relacionen amb tendències falangistes i nazis. Pérez ho va anunciar dijous al partit, després que Elcomercio.es destapés la seva afició per col·leccionar articles militars relacionats amb la Falange i l'exèrcit nazi, així com la seva adhesió en les xarxes socials a pàgines dedicades a José Antonio Primo de Rivera, la Falange Espanyola, la Falange Autèntica i el pilot alemany de l'aviació nazi Werner Mölders –condecorat per haver abatut un gran nombre d'avions republicans durant la Guerra Civil Espanyola.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de renunciar-hi, Pérez va escriure un missatge a la seva pàgina personal del Facebook en què assegura: "La meva via política ha durat poc. Visca la democràcia. Es pot ser assassí, separatista, comunista i lladre, però si a la teva història es relata que vas ser falangista… Déu meu quin perill".

Missatge a Facebook del número 11 de Ciutadans a Gijón, després de renunciar a anar a la llista en fer-se públics els seus gustos per la simbologia falangista i nazi

En un comunicat, Pérez ha volgut destacar, en relació a la publicació d'una fotografia a Elcomercio.es amb objectes militars de la seva propietat, que té una "gran col·lecció militar de tots els països, i sobretot de la temàtica d'aviació, principalment perquè està intentant escriure un llibre".

"La foto que es publica" en un diari "està feta durant la presentació d'un llibre de medalles de la División Azul". "Un acte de presentació al qual vaig ser convidat en el marc de la Fira de la Militaria celebrada a Madrid", ha argumentat.

Pérez ha afirmat que és "un estudiós de la Segona Guerra Mundial", i també ha assegurat que bona part de la seva biblioteca "està composta de medalles, cascos i altres accessoris propis de les desfilades militars".

Finalment, Pérez destaca en el seu comunicat que estarà sempre a disposició del partit.

stats