Política 06/08/2013

El president del TC va esquinçar de jove un exemplar de la Constitució

El setmanari 'El Temps' publica un reportatge en què revela les simpaties de la família de Pérez de los Cobos cap a l'ultradretà Blas Piñar

Ara
1 min

BarcelonaEl perfil de Francisco Pérez de los Cobos quan era jove res té a veure amb el d'un president del Tribunal Constitucional (TC), càrrec que avui ocupa. El setmanari 'El Temps' publica aquesta setmana un reportatge sobre els orígens de Pérez de los Cobos, unes arrels que es troben a la localitat de Yecla (Múrcia) i que farien posar els pèls de punta a qualsevol constitucionalista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons relata la periodista Violeta Tena, autora del reportatge, quan tenia 16 anys l'actual president del TC va esquinçar un exemplar de la Constitució davant dels seus companys de classe. La professora, segons explica un dels alumnes que compartien curs amb Pérez de los Cobos, va repartir un exemplar de la carta magna als seus estudiants. Rondava l'any 1978. En sortir de l'institut, aquell dia, "en un punt ben visible per a tots", l'avui màxima autoritat a l'alt tribunal va esquinçar i llençar al terra el seu exemplar de Constitució.

La majoria d'entrevistats de Yecla que coneixien Pérez de los Cobos i el seu entorn coincideixen que va criar-se en una família ultraconservadora, vinculada a l'ultradretana Fuerza Nueva de Blas Piñar.

stats