BARCELONA
Política 03/06/2015

Colau assumeix la proposta de Trias per renovar el MWC fins al 2023

La CUP es desmarca de la signatura i hi veu “joc brut” de CiU

Joan Serra / Núria Martínez
2 min
Jaume Collboni (PSC), Carina Mejías (C’s), Xavier Trias (CiU), Ada Colau (Barcelona en Comú) i Alfred Bosch (ERC), al Saló Tàpies.

BarcelonaAda Colau va repetir durant la campanya que defensava la continuïtat del Mobile World Congress (MWC) a Barcelona, però que calia renegociar-ne les condicions per aconseguir que els beneficis s’estenguessin a tota la ciutat. Els seus rivals van intentar erosionar la futura alcaldessa per posar condicionants al MWC. Colau, però, es va asseure ahir al costat de Xavier Trias quan l’alcalde en funcions va firmar la proposta econòmica per renovar el congrés mundial de telefonia mòbil fins al 2023. La líder de Barcelona en Comú va assumir la proposta gestada a l’actual consistori, de la qual Trias va voler fer partícips tots els partits amb representació municipal. Només se’n va desmarcar la CUP: la seva cap de llista, María José Lecha, va declinar la invitació i no hi va assistir. Els cupaires critiquen que la signatura es materialitzés sense debat previ i en ple traspàs de poders al consistori.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Trias s’havia compromès la setmana passada a no prendre cap decisió que comprometés la gestió de la futura alcaldessa, i ahir Colau va oferir-li suport en la proposta remesa a l’empresa GSMA per retenir el congrés a Barcelona. A la fotografia del Saló Tàpies de l’Ajuntament -l’espai escollit per la signatura- a més de Colau també hi van ser Jaume Collboni (PSC), Alfred Bosch (ERC), Àngels Esteller (PP) -en substitució d’Alberto Fernández, que era de viatge- i Carina Mejías (C’s). Barcelona en Comú va apuntar en un comunicat que tot i la validació de la proposta manté el seu “compromís de millorar les clàusules de la contractació perquè el congrés ofereixi als seus treballadors unes condicions laborals millors i perquè els beneficis repercuteixin en el conjunt dels veïns de la ciutat”. Just abans de la trobada, representants de la candidatura van conversar amb treballadors de Movistar que es manifestaven a la plaça de Sant Jaume. Divendres passat Colau ja es va concentrar per mostrar el seu suport als empleats.

Per la seva banda, el diputat de la CUP Quim Arrufat va lamentar ahir que la renovació proposada pel consistori s’hagi fet “a corre-cuita” i “en temps de descompte” abans que Trias deixi l’alcaldia. Arrufat hi va veure “joc brut” de CiU i va raonar que la decisió “vulnera coses bàsiques”, com que “un govern en funcions adopti decisions que comprometin” el mandat. La CUP, que dilluns ja va traslladar a Barcelona en Comú que no entrarà al govern, va criticar la complicitat de la coalició amb CiU.

Reunió de Colau amb la FAVB

D’altra banda, Colau es va reunir ahir amb la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB), tal com va anunciar l’endemà del 24-M. “M’emociona estar amb el moviment veïnal perquè és on he après a estimar Barcelona”, va explicar. En nom dels veïns, Lluís Rabell li va demanar “diàleg obert i permanent” amb la ciutat.

stats