Política 09/04/2014

Mas-Colell, al 'Telegraph': “L'actitud de Madrid amb Catalunya és excèntrica i atípica"

En una entrevista al diari britànic, el conseller d'Economia diu que el Regne Unit demostra que "un referèndum és perfectament democràtic i perfectament possible"

Acn
2 min
El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell / ACN

BarcelonaEl conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, lamenta en una entrevista al diari conservador britànic 'The Telegraph' que l'actitud del govern espanyol amb Catalunya és "excèntrica i atípica" i admet que els catalans "miren amb enveja" el referèndum d'Escòcia. "Al Regne Unit demostren que un referèndum és perfectament democràtic i perfectament possible", assegura Mas-Colell en un article que firma la periodista Harriet Alexander. Segons el conseller d'Economia, "tard o d'hora Espanya haurà de cedir als imperatius democràtics" perquè està dins de la Unió Europea. "No hi ha dos països iguals, però vull pensar que les tradicions democràtiques europees imposen normes de comportament", remarca Mas-Colell.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En l'entrevista, Mas-Colell assegura que els catalans estan en una fase molt més prematura que els escocesos, perquè encara han d'aconseguir el marc legal per fer la consulta. "L'important per a nosaltres seria poder dir, simplement: tenim el referèndum", defensa el responsable d'Economia de la Generalitat en una entrevista que, segons precisa el 'Telegraph', es va fer abans de la votació del dimarts al Congrés dels Diputats.

L'article remarca que Mas-Colell mira amb "enveja" el procés escocès però que tot i la seva "frustració", l'exemple britànic "és improbable que sigui seguit a Espanya". "Rajoy fins ara ha rebutjat enèrgicament totes les crides a seguir el camí escocès, dient que simplement no es pot donar permís per a la votació, que diu que està prohibida per la Constitució", explica la periodista del 'Telegraph'.

Mas-Colell diu al diari britànic que està "absolutament convençut" que tant Escòcia com Catalunya podrien seguir dins de la Unió Europea si assoleixen la independència. "No en tinc cap mena de dubte", diu el conseller, que afegeix que en aquests temes "es fan moltes amenaces" que després es converteixen en "paraules buides del passat".

stats