Política 16/07/2019

El col·lectiu que vol encerclar el Parlament per la Diada acusa els partits independentistes de "tornar a l'autonomisme"

També insta l'ANC a canviar "el model de manifestació festiva per manifestacions reivindicatives"

Xavi Tedó
1 min
El col·lectiu que vol encerclar el Parlament a la Diada acusa els partits independentistes de "tornar a l'autonomisme"

BarcelonaEl col·lectiu que organitza la manifestació alternativa de la Diada, que va avançar ahir l'ARA, ha fet avui un comunicat on explica que vol encerclar el Parlament l'Onze de Setembre per denunciar que les formacions polítiques "estan utilitzant els vots independentistes per fer partitocràcia i tornar al joc de l’autonomisme".

La convocatòria del Parlament té per objectiu, assenyalen els promotors, "manifestar de manera pacífica i no violenta" que no estan d’acord "amb els pactes i la deriva dels representants polítics". En aquest sentit, el col·lectiu justifica que es faci davant el Parlament perquè "és allà on recau la sobirania del poble català".

També assenyalen que han convocat aquesta acció directa per pressionar l'ANC, amb qui es mostren molt crítics per no liderar el Procés i anar a remolc d'ERC i JxCat, perquè canviï "el model de manifestació festiva per manifestacions reivindicatives". Consideren que la manifestació que ha organitzat l’ANC per a l’Onze de Setembre és “massa conservadora” i que no suposa cap salt endavant a l’hora de denunciar la judicialització del Procés i treballar per fer efectiu el dret de l’autodeterminació.

El col·lectiu no vinculat amb els CDR, que va iniciar la seva trajectòria amb la manifestació del 10 de novembre a Perpinyà i que després va promoure la marxa d'Altsasu i d'Estrasburg, avisa que no pensen defallir en l'objectiu d'assolir la independència i que "qualsevol altra mesura serà rebutjada per la societat civil a les nostres institucions". "Perseverança, unitat i força, només així el poble podrà salvar el poble!", sentencien en un breu comunicat.

stats