Política 29/09/2014

Els partits consensuen els set juristes de la comissió de control de les consultes

CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP proposen al Parlament els noms que vetllaran per la netedat i bon funcionament del 9-N

Oriol March
1 min

BarcelonaCiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP han proposat avui de forma conjunta els noms dels set juristes que formaran part de la Comissió de control les consultes populars no referendàries, entre elles la del 9-N. La comissió assumirà el rol d'una junta electoral, ja que aquestes són només per les eleccions ordinàries i depenen de l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons que ha pogut saber l'ARA, els juristes triats pels partits per vetllar per la netedat i el bon funcionament de les votacions que s'organitzin d'ara endavant de forma consulta i que el ple del Parlament nomenarà aquesta setmana són Mercè Barceló i Serramalera, Joaquim Brugué Torruella, Alfons González Bondia, Miquel Martin Casals, Marc Marsal Ferret, Jordi Matas Dalmases i Benet Salellas Vilar. Tots ells són advocats en exercici i professors d'universitat.

La portaveu del PSC, Esther Niubó, ha apuntat que cap dels juristes proposats pels socialistes ha volgut participar de la comissió per "falta de seriositat". Niubó no ha volgut fer públic els noms dels juristes amb qui el PSC va contactar.

stats