Política 07/04/2015

El conseller Felip Puig i l'empresari Sergi Alsina compareixen aquest dimarts a la comissió d'investigació sobre el frau fiscal

Tancarà les compareixences d'avui l'exsecretària de Jordi Pujol Ferrusola –primogènit de l'expresident– Cristina Isabel de Francisco Cotorruelo

Europa Press
2 min
Felip Puig compareix al Parlament per explicar l'actuació dels Mossos durant el 14-N / PERE VIRGILI

BarcelonaEl conseller d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, Felip Puig, compareix aquest dimarts a la comissió d'investigació sobre el frau fiscal i la corrupció del Parlament que, entre altres temes, aborda el patrimoni que la família Pujol va ocultar a Andorra.

Puig és una persona pròxima a la família que havia estat conseller i dirigent de CDC sota la batuta de Jordi Pujol, i que és amic de la infància del primogènit de l'expresident, Jordi Pujol Ferrusola, el qual va gestionar el suposat llegat a Andorra.

Malgrat no estar imputat en cap cas ni tenir comptes pendents amb la justícia, el conseller s'ha vist esquitxat per temes com la imputació de dos dels seus germans, Jordi i Oriol Puig, en un cas de blanqueig de capitals.

El conseller també va haver d'enfrontar-se a la polèmica del '3%', ja que quan el llavors president Pasqual Maragall va acusar CiU de cobrar comissions per obra pública, Puig havia estat conseller de Política Territorial i Obres Públiques.

El cas del presumpte espionatge polític de Método 3 també el va tocar de prop, ja que ha estat un dels investigats per l'agència de detectius, tot i que mai va quedar clar qui va encarregar l'informe del conseller.

Aquest dimarts també compareixerà l'empresari d'Alta Partners Sergi Alsina, imputat pel cas de les ITV juntament amb el seu amic, exlíder de CiU al Parlament i fill de l'expresident Jordi Pujol, Oriol Pujol Ferrusola.

A més, està cridada per respondre a les preguntes dels diputats l'exsecretària de Jordi Pujol Ferrusola –primogènit de l'expresident– Cristina Isabel de Francisco Cotorruelo, que tancarà la ronda de compareixences d'aquest dimarts.

La comissió també haurà d'abordar la data en què els diputats escoltaran, a porta tancada, el CD amb la conversa que van mantenir al restaurant La Camarga la líder del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, i l'exnòvia de Jordi Pujol Ferrusola Victòria Álvarez.

stats