Els comuns redoblen la pressió a ERC i el PSC: "La gent d'esquerres no entendria que no ens poséssim d'acord"

Els ministres de Podem conclouen en un vídeo de suport a Albiach que el 14-F pot "impulsar" el govern de coalició de l'Estat

Xavi Tedó
2 min
Els candidats dels comuns, amb Colau, avui a la seu dels comuns

Els comuns han redoblat avui la pressió a ERC i el PSC perquè apostin per un govern d'esquerres després dels comicis. I ho ha fet amb una advertència clara: "La gent d’esquerres no entendria que no ens poséssim d’acord", ha sentenciat la candidata d'En Comú Podem, Jéssica Albiach, que ha opinat que si aconsegueixen "un bon resultat" el 14-F serà possible un executiu progressista a Catalunya com ja "s'ha fet a l’Estat i a Barcelona".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per aconseguir-ho, la presidenciable ha demanat a republicans i socialistes que "deixin de despistar". En un acte a la seu dels comuns, Albiach ha lamentat que ERC vulgui "tornar a pactar amb la dreta", en referència a JxCat, i li ha advertit que la formació liderada per Laura Borràs "té una deriva cada vegada més trumpista". De la mateixa manera, ha reclamat al PSC que també es posicioni i ha criticat que si no ho ha fet encara és "perquè va a la caça del vot de Ciutadans".

Per la seva banda, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha dit que tot i que ERC i PSC "s'exclouen l'un a l'altre" en públic no ho fan "de veritat". "Si tenim força els vetos creuats es poden superar", ha assegurat. En aquest sentit, Colau també ha recordat que tots dos partits han arribat a acords a l’Estat o a Barcelona. "Podem dir amb orgull que hem impulsat pactes d'esquerres i que els partits que avui es veten, com el PSC i ERC, han deixat a les seves respectives dretes i han mirat a l'esquerra perquè nosaltres lideràvem la proposta de polítiques concretes –ha remarcat–. El més important no serà quedar el primer sinó la capacitat per arribar a acords".

Precisament avui els comuns han fet públic un vídeo on els ministres de Podem donen suport a la candidatura dels comuns en què hi apareixen el vicepresident Pablo Iglesias; la titular d'Igualtat, Irene Montero; de Consum, Alberto Garzón; de Treball, Yolanda Díaz, i d'Universitats, Manuel Castells.

Vídeo de suport a Albiach dels ministres de Podem

Els ministres han recordat la importància d'aquests comicis i han ressaltat que els resultats que obtinguin els comuns també serviran per "avançar" i "impulsar" el govern de coalició de l'Estat. "Necessitem la vostra força per començar una nova etapa a Catalunya però també per seguir avançant a Espanya", subratllen en diferents talls els dirigents de Podem amb responsabilitats a l'executiu de Pedro Sánchez.

stats