Política 28/02/2015

Concentració davant la Delegació del govern espanyol a Barcelona contra la "insensata" suspensió al jutge Vidal

El manifest que s'ha llegit indica que la decisió del CGPJ és una "represàlia pel nostre anhel d'independència"

Acn
1 min
Diversos participants en la concentració d'aquest dissabte en suport al jutge Santiago Vidal, entre els quals figurava el dirigent d'ERC, Oriol Amorós, a la dreta de la imatge / ACN

BarcelonaCridant lemes com "Tots som Santi Vidal", "Llibertat d'expressió" o "In-inde-independèn-ci-a", mig miler de persones, segons dades facilitades per la Guàrdia Urbana de Barcelona, han participat aquest dissabte al migdia en una concentració de suport al jutge Santiago Vidal. Ha estat davant la seu de la Delegació del govern espanyol i no s'ha registrat cap incident. Els concentrats han volgut denunciar així la decisió presa dijous pel Consell General del Poder Judicial (CGPJ) de sancionar amb tres anys de suspensió de feina el jutge de l'Audiència de Barcelona per haver participat en la redacció d'una Constitució catalana i per estar present en diversos actes sobiranistes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'actriu Carme Sansa ha estat l'encarregada de llegir un manifest de suport a Vidal i contra la decisió del CGPJ. "És insensat, desproporcionat i innecessari que Espanya actuï contra un particular Santiago Vidal com a represàlia pel nostre anhel d'independència", deia l'escrit, que també considerava l'acció disciplinària "un acte arbitrari d'opressió". "Exigirem les reparacions pertinents al regne d'Espanya quan hi negocien els termes de la separació de la república catalana", afegia el text en veu de Sansa.

stats