Política 02/09/2019

Els comuns tanquen la porta ara a un govern de concentració per respondre a la sentència: "És una proposta electoralista"

Catalunya en Comú es mostra disposat a "desbloquejar" els pressupostos del 2020

Mireia Esteve
2 min
Els comuns tanquen la porta ara a un govern de concentració per respondre a la sentència: "És una proposta electoralista"

BarcelonaDesprés que aquest cap de setmana Gerardo Pisarello, diputat d'En Comú Podem al Congrés de Diputats, es mostrés disposat a parlar d'un govern de concentració per respondre a la sentència de l'1-O, aquest matí el portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha tancat la porta rotundament a aquesta possibilitat. "És una proposta electoralista", ha etzibat Mena en roda de premsa, que considera que el plantejament que va llançar el president del Parlament, Roger Torrent, aquest cap de setmana demostra "el desacord" entre JxCat i ERC, així com també de "dins dels mateixos partits".

"No compartim el model de país amb el PDECat, per tant, difícilment podríem compartir-hi un govern", ha afirmat Mena. Torrent va proposar un govern de concentració com una eina per respondre a la sentència del Tribunal Suprem contra els líders independentistes que inclogués la CUP i els comuns. Tot i que aquest cap de setmana Pisarello va deixar la porta entreoberta a parlar d'aquest escenari, aquest dilluns Mena l'ha descartat rotundament i ha assegurat que el diputat d'En Comú Podem està d'acord amb la línia del partit.

Aquest dilluns també s'ha posat en marxa la campanya 'Tsunami democràtic', que apel·la a la "desobediència civil" i "no violenta", però Joan Mena no ha volgut entrar a valorar-la. "Per a Catalunya en Comú, el millor tsunami democràtic és recuperar els grans consensos del catalanisme", ha afirmat Mena, que ha tornat a demanar la llibertat dels presos, un referèndum i "revertir les retallades". En aquest sentit, el portaveu de Catalunya en Comú ha explicat que estaran presents en els actes de la Diada que siguin "transversals", sense concretar si seran a la manifestació organitzada per l'ANC.

Disposats a "desbloquejar" els pressupostos

Pel que fa als pressupostos de la Generalitat per al 2020, Mena s'ha mostrat predisposat a "desbloquejar" les negociacions i ha explicat que aquesta setmana està prevista una trobada amb el Govern. "Hi ha marge per negociar", ha assegurat. En aquest sentit, però, Mena ha demanat al vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonès, "un diàleg sincer" per arribar a un acord. "Volem uns pressupostos que siguin socials, ecologistes i feministes", ha conclòs.

stats