Política 01/07/2013

El Govern no decidirà la data de la consulta fins a finals d'any o principis del vinent

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, insisteix que l'objectiu és fer-la el 2014 i que es manté oberta la via del diàleg amb Madrid

Ara
2 min
Francesc Homs, ahir al Palau de la Generalitat / PERE VIRGILI

Barcelona"L'objectiu no és anar ràpid, l'objectiu és fer-ho possible". El conseller de la Presidència, Francesc Homs, té clar que el procés pel dret a decidir "no té marxa enrere" i que a finals d'any o principis del que ve es fixarà la data de la consulta, en principi, per al 2014. Així ho ha dit aquest dilluns en una entrevista a RAC1.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El Govern manté el compromís de fer la consulta el 2014, però Homs adverteix que hi ha "un munt de feina per fer" i per sumar més suports al sí a la independència. "Hem d'acabar de sumar voluntats, una gran majoria que ha d'acabar de consolidar-se", ha assegurat.

L'executiu català tampoc tira la tovallola d'assolir un pacte i fer una consulta acordada amb Madrid, per bé que el govern espanyol continua oposant-s'hi de totes passades. El conseller de la Presidència ha evitat dir si prefereix abans una consulta el 2016 amb acord amb Madrid que una el 2014 sense acord.

Homs també ha evitat donar detalls de la pregunta. "Estem en l'esquema d'una pregunta amb una resposta clara", s'ha limitat a dir. Ha admès, això sí, que el referèndum podria ser no vinculant.

El portaveu del Govern també ha valorat de manera "molt positiva" el Concert per la Llibertat que dissabte va aplegar 90.000 persones al Camp Nou i que va servir per projectar a Espanya i a la resta del món el consens majoritari de les forces polítiques i de la societat civil catalana pel dret a decidir. Pel conseller de la Presidència, el concert va ser "una expressió democràtica i pacífica". "Lamento que des de la política espanyola això no es vulgui llegir", ha afegit.

Homs ha deixat clar que el Govern no ha posat "ni un duro" en l'organització del concert, i ha afegit que fins i tot els membres de l'executiu que hi van assistir es van pagar l'entrada. "És fastigós com s'acaben publicant coses sense contrastar res", ha afirmat. El conseller ha recordat que Òmnium Cultural va rebutjar cobrar la subvenció anual de mig milió d'euros del Govern atesa la difícil situació de les finances públiques de la Generalitat

stats