Política 30/04/2015

La defensa dels vuit condemnats pels fets del Parlament demana la suspensió dels ordres d'ingrés a presó

Han interposat un incident de nul·litat al Suprem perquè consideren vulnerats els drets de reunió, manifestació, llibertat d'expressió i defensa

Laia Vicens
1 min
L'advocat Eduardo Cáliz, atenent els mitjans davant del Parlament / ACN

BarcelonaLes famílies dels vuit condemnats pels fets del Parlament del 15 de juny de 2011 demanaran a l'Audiència Nacional que suspengui l'ordre d'ingrés a presó. Paral·lelament, han interposat un incident de nul·litat contra la sentència dictada pel Suprem, que dictaminava tres anys de presó per a cada acusat. És, de fet, el mateix Suprem, qui està estudiant si accepta aquest incident o no. Si el Suprem no accepta la petició, els vuit condemnats hauran d'entrar a presó en 10 dies.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'advocat dels encausats, Eduardo Cáliz, demanat que mentre es resol l'incident de nul·litat s'aturi l'ingrés a presó dels condemnats. En una atenció als mitjans de comunicació davant del Parlament, Cáliz ha justificat haver interposat aquest recurs perquè es va vulnerar el dret a la defensa, ja que el Suprem va revisar un cas ja sentenciat i va canviar el veredicte (els va condemnar quan ja estaven absolts) sense haver-los citat a declarar, un fet incompatible pel Tribunal Europeu de Drets Humans, segons ha recordat Cáliz.

A més, consideren que la sentència vulnera el dret de reunió, manifestació i llibertat d'expressió, perquè els fets pels quals se'ls acusa són "aixecar les mans, cridar consignes i tacar una gavardina". Cáliz també ha lamentat que la sentència del Suprem no té com a objectiu aconseguir "la reinserció" dels condemnats, sinó que és un "missatge de por" per evitar que la gent es mobilitzi.

Dues mares d'encausats han llegit un manifest de suport als seus fills, de qui se senten "orgulloses". Segons han dit, les protestes del 15 de juny del 2011 "eren contra les retallades". Han fet una crida a acudir a la manifestació d'aquesta tarda a les 19h a la plaça Universitat de Barcelona.

stats