Política 09/10/2017

Conflicte per "generar inestabilitat política i econòmica": l'estratègia, segons un dels documents intervinguts a Jové

La Guàrdia Civil va detenir el número dos d'Economia el 20 de setembre

Ara
1 min
Josep Maria Jové i Lluís Salvadó,  la sortida de la ciutat de la Justícia

BarcelonaEl full de ruta dels sobiranistes després d'una hipotètica declaració unilateral d'independència (DUI) aposta per desfermar "un conflicte d'ampli suport ciutadà", orientat a "generar inestabilitat política i econòmica" per forçar el govern espanyol a negociar una separació o un referèndum pactat. Aquesta és, segons l'Agència Efe, una de les claus que recull el document 'EnfoCATs: Reenfocant el procés d'independència per a un resultat exitós. Proposta estratègica', que va ser intervingut el 20 de setembre per la Guàrdia Civil en l'escorcoll del domicili del número dos d'Economia, Josep Maria Jové, per ordre del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El document, que no està datat, estableix el camí dissenyat per Junts pel Sí després de les eleccions del 27 de setembre del 2015 amb diferents escenaris i estratègies que, això sí, condueixen a un mateix objectiu final: la creació d'un estat propi.

La declaració unilateral d'independència "generarà un conflicte que, ben gestionat, pot portar a un estat propi" perquè, segons els investigadors, "l'estat espanyol no reconeixerà el dret a fer un referèndum però si ho veu tot perdut el farà fer perquè el perdem".

stats