POLÍTICA
Política 08/04/2014

El Congrés tanca la porta contra la consulta pactada: 299 no, 47 sí, 1 abstenció

El 86% dels parlamentaris de la cambra baixa espanyola rebutgen transferir a la Generalitat la capacitat de convocar el referèndum

M. Colomer
1 min
Els diputats drets, en l'inici de la sessió al Congrés / ALBERTO DI LOLLI

BarcelonaEl Congrés ha aixecat aquest dimarts un mur infranquejable contra la possibilitat de fer encaixar en la legalitat constitucional espanyola vigent la consulta sobre el futur polític de Catalunya. La cambra baixa ha rebutjat per majoria aclaparadora del 86% la petició del Parlament perquè se cedís a la Generalitat la competència per poder convocar, d'acord amb la Constitució, la consulta del 9 de novembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

299 diputats –PP, PSOE, UpyD, Foro Asturias i UPN– han votat en contra de la cessió de competències fent ús de l'article 150.2 de la Constitució. En canvi, 47 –CiU, ERC, ICV, Chunta Aragonesista, Compromís, BNG, Amaiur, PNB, Geroa Bai i el diputat de Nova Canària– hi han votat a favor, mentre que s'ha abstingut la diputada de Coalición Canaria.

Set hores de debat

El debat al Congrés en què els comissionats del Parlament Jordi Turull, Marta Rovira i Joan Herrera han defensat la proposta del Parlament, s'ha allargat més de set hores. Rajoy ha estat el que ha fet la intervenció més llarga. Per deixar clar que no autoritzarà cap votació sobre el futur polític de Catalunya.

stats