DEBAT PRECONGRESSUAL
Política 22/07/2011

El XXVI congrés d'ERC supera els 2.000 inscrits

El consell nacional d'aquest dissabte ha de donar llum verda al procés perquè el màxim òrgan entre congressos triï el candidat a les eleccions espanyoles el 3 de setembre

M.colomer
2 min

BarcelonaA poques hores perquè acabi el termini, aquesta mitjanit, un total de 2.000 militants ja han formalitzat la inscripció per participar en l'assemblea del XXVI congrés nacional d'ERC de l'1 d'octubre. Així ho ha informat el secretari d'organització d'ERC, Carles Basaganya en un apunt al seu twitter. És la meitat dels participants que van inscriure's en el convuls XXV congrés nacional, en el qual hi concorrien quatre candidatures enfrontades entre elles.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A diferència de l'últim congrés, aquesta vegada només s'hi presenta una sola candidatura, tant a la presidència i a la secretaria general com a l'executiva, cosa que fa preveure un congrés pacífic. Abans, el dissabte 17 de setembre, 7.600 militants podran votar per sufragi universal a Oriol Junqueras de president i Marta Rovira de secretària general, únics candidats -que han consensuat una executiva amb els sectors de Puigcercós, Portabella i Benach- després de la retirada de l'exsenador carodista Carles Bonet i Roser Cavaller, que no van aconseguir prou avals.

El candidat a Madrid, al setembre

Un cop descartades les primàries per triar candidat a les eleccions generals, el consell nacional d'aquest dissabte, el vicesecretari general d'acció electoral, Eduard López, proposarà que el consell nacional del partit triï el candidat a les eleccions generals. La futura direcció republicana té reserves a què repeteixi de candidat l'actual secretari general i portaveu al Congrés, Joan Ridao, però tampoc ha posat damunt la taula dels òrgans interns cap altre nom. Així, Ridao, que aspira a repetir per defensar la feina dels últims quatre anys al Congrés, encara no es pot descartar. El cert és que un eventual avançament electoral posa en dificultats a l'actual direcció, que no vol prendre decisions que no tinguin el vist-i-plau de la futura direcció de Junqueras. Al consell nacional d'aquest dissabte també s'hi elevaran el primer esborrany de ponència política i de nous estatuts del partit.

stats