Política 11/04/2013

El Parlament debatrà una resolució sobre el malestar que han generat les denúncies per no penjar la bandera espanyola

Alcaldes i presidents de consells comarcals de Lleida demanen suport a la vicepresidenta del Govern

Acn
1 min

BarcelonaEl Parlament ha anunciat aquest dijous que debatrà properament una resolució sobre el malestar generat per les denúncies de la Delegació del govern espanyol a Catalunya a les institucions que no pengen la bandera espanyola. Una delegació d'alcaldes i presidents de consells comarcals de Lleida que han rebut aquestes denúncies s'han reunit avui amb la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, per demanar-li suport i fer-li conèixer el seu malestar. El president del Pla d'Urgell, Francesc Fabregat, que ha assistit a la trobada, ha dit que malgrat tot ''la llei diu el que diu i si ens obliguen a penjar-la al final ho acabarem fent, però per imperatiu legal i encara que sigui un símbol que no sentim propi''.

Fabregat també ha assegurat que han pactat amb Ortega l'impuls d'una resolució parlamentària de manera que el Parlament haurà de debatre el conflicte al ple i també haurà de concedir una interpel·lació sobre l'assumpte a la presidenta de la cambra.

A la trobada també hi havia la presidenta del consell de l'Urgell, el de les Garrigues, la Segarra, la Noguera i el Solsonès, i els alcaldes de Juneda, Torregrossa, Balaguer, Tàrrega, les Borges Blanques, el membre de la mesa del Parlament Lluís Corominas i el diputat de CiU Antoni Balasch.

stats